I love that Reactor Films gave Brooks + Scarpa free rein on the design and build of their 7,000 square foot offices. A shipping container that had been purchased and waiting for the right project was used as a conference room. I think it is so smart that they didn’t just bring in the container and plop it down, they gave it new life (see quote below). To me, the feel of the offices have an amazing geometric, deconstructed, modern assemblage vibe going on, brilliant!

The design/build team sawed 12 ft. from the length of the steel container, which was originally 40 ft. long, and cut away portions of its roof and sides to create a bit of breathing room in and around the 8 ft. x 8 ft. x 28 ft. box. A sculptural assemblage of wood, glass and perforated metal screens, panels and doors covers the exposed sections of the box. “I didn’t want to assign a particular meaning to the container,” says Scarpa, explaining its fragmented form and alluding to a favored quote from Robert Venturi’s Complexity and Contradiction. “A familiar thing seen in an unfamiliar context can become perceptually new as well as old.” Without shedding its original identity,

brooks scarpa industrial modern office

brooks scarpa industrial modern office

brooks scarpa industrial modern office

brooks scarpa industrial modern office

brooks scarpa industrial modern office

brooks scarpa industrial modern office

brooks scarpa industrial modern office

brooks scarpa industrial modern office

brooks scarpa industrial modern office

Found at http://www.behance.net/BrooksScarpa
http://www.brooksscarpa.com